vineri, 27 septembrie 2013

4 zebre, 3 elefanti, 2 lei si un tigru

Am fost la zoo. N-am mai fost la zoo de cand eram clasa a 5a. Imi placea, ma simteam ca in atlasele de la scoala. Era ceva ce numai pe discovery vedeam.

Am ajuns la Zoo pe la ora 4 dupa amiaza. Era cald afara. Toate animalele erau obosite, intinse care pe unde puteau pe la umbra sau prin apa. Am vizitat toate animalele, dar cel mai mult mi-a placut zebra. Mi-a placut pentru ca este ca un cal pictat. Si e pictat de cineva cu gust, cu un model foarte frumos. Dar mi-a placut si mai mult zebra pentru ca am aflat explicatia din spatele coloritului zebrei. Acesta este un animal de turma, traieste cu gashka toata viata. Si din cand in cand mai vine cate un leu, tigru, crocodil sa le strice distractia in turma. Si cand acestia ataca, zebra isi foloseste pielea ca un iluzionist. Toate fiind atat de dungate, una langa alta, sunt foarte greu de distins.  Tactica leilor si a tigrilor este sa ocheasca cel mai slab animal din turma si apoi sa il atace. Dar cu zebrele nu merge. Nu pot sa puna ochii pe un exemplar pentru ca il pierd in turma. Si astfel ei alearga haotic “dupa mai multi iepuri” neprinzand niciunul.

Revenind la zoo, am mai vazut ursi, maimute, pelican, flamingo, caprioare si alte animale. Iar ce m-a impersionat foarte tare au fost crocodilii. Nu se compara cusca de aici cu ce vedeam la TV prin australia la gradina zoo a tipului de a murit din cauza pisicii de mare. Acolo aveau sute de metrii patrati teritoriu. Aici mult mai putin. Pai si cum sa nu fii tu nervos ca si crocodil sa stii ca prietenii tai de acasa se rasfata asa si tu ai ajuns in Romania intr-o dugheana, mancand resturi de la diverse restaurante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu