duminică, 30 noiembrie 2014

Mai bine invatam din experientele altora   Am invatat multe din povestile altora, am invatat multe din trairile altora si am invatat si mai multe din experientele mele. Cand nu ai nici macar un ajutor te simti exclus si pierdut, asa se simte si o masina. In viziunea mea masinile pot vorbi, pot spune ce ai pe suflet si ce le deranjaza. Eu le consider niste fiinte vi, care se bucura de prezenta nostra in fiecare zi. Nu este de ajuns sa spui, am o masina frumoasa, o masina frumoasa este aceea care te tine in siguranta. Multi isi cumpara o masina cat mai scumpa ,cu un motor cat mai mare si sunt dispusi unor mari riscuri. Nevoia de viteza apare din ce in ce mai mult, dar in loc sa castigi o viata frumoasa, o pierzi pentru totdeauna.

  Cine sunt eu sa iti spun ce sa faci ?! Asta a fost replica mea cand mi-am incurajat unul dintre prieteni sa-si duca masina la un service auto pentru a inlocui piesele auto defecte, dar el nu m-a asculta. Nimeni nu trebuie sa ia acest lucru ca pe unul rau sau ca pe o jignire, toate astea le-am facut pentru binele lui, atat si pentru binele meu, pentru ca petrec destul timp in preajma lui. 

   Masina lui incepea sa dea semne cat mai clare ca are o problema, iar acesta o neglija lejer. Cu totii stiam ca combustibilui vandut in orasul nostru, nu era atat de bun, si ca la o anumita cantitate era intradusa conbustibil amesecat cu apa. Fiind o sigura benzinarie am constatat ca problema ar putea fi din vina conbustibilului, asa ca am decis sa ii iau masina pentru o dimineata si sa ma pun stapana pe siguranta lui. Am mers la un service si am dat detalii in privinta simptomelor masinii: pornea greu sau deloc, motorul se oprea subtil si un miros neplacut de fum. Mecanicii au constatat ca problema este la filtrul de benzina, care trebuie schimbat. Acesta nu a costat mult, dar a durat putin timp sa-l schimbe. Masina a revenit la starea ei normala, iar toate aceste lucruri pe care le-am facut, le-am facut pentru un prieten si pentru siguranta lui. 

  E bine sa ne protejam de toate riscurile, daca eu nu l-as fi ajutat, in cel mai rau caz se putea intampla un accident in timpul condusului daca motorul sau s-ar fi oprit subtil. E bine sa fim in siguranta noi si cei din jurul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu