vineri, 5 decembrie 2014

COLIERUL BINGO   Luna trecută a fost ziua de naștere a celei mai bune prietene. Știam foarte bine ca urma un eveniment mult așteptat de ea peste câteva zile după ziua ei: prezentarea unui proiect. Voiam sa ii iau ceva special pentru asta, dar sa ii și placa mult. Avea de susținut un întreg discurs și de gesticulat toată seara, așa ca mi-a trecut prin cap un singur lucru: sa ii iau un colier impunator si frumos. Aveam idee despre cât de mult ii placeau ei bijuteriile în general, iar dacă ceea ce aveam de gând sa ii dau avea sa își lase amprenta asupra celei mai importante seri pentru draga mea prietena, atunci va fi cadoul perfect. Ea e pasionata în general de nou, de abstract, fiind o fire visatoare și sensibila. Am ales colierul "Bingo” din prima: modelul oferea un aer noconfrmist figurii ei, iar margelele stralucitoare parca erau făcute sa sugereze stelele după care tanjea ea atâta încă de mica.
    După ce l-am comandat și primit, i l-am oferit cadou. Nu îmi vine tocmai ușor sa descriu reacția ei: ochii incepusera să-i luceasca asemenea unor scantei și fata i-a fost invadata de un zâmbet larg. Era emotionata și deodată am observat ca plangea de fericire. Nu oricine putea sa ii facă un astfel de cadou, pentru ca nu oricine o cunostea suficient de bine. L-a încercat imediat și l-a studiat minute în sir. I se potrivea de minune. I-am sugerat subtil sa îl poarte la prezentarea proiectului ce va urma și m-a asigurat ca îl va lua cu siguranța, întrucât nu mai voia sa și-l dea jos.
    În ziua cu marele eveniment, prietena mea și-a asortat colierul cu cea mai frumoasa rochie ce o avea: una de culoare albastră ce ii scotea ochii în evidenta. În jurul mijlocului avea o dungulita subtila formata din pietricele. Bineințeles, cadoul nu lipsea, fiind asortat și cu pantofii argintii pe care și-i pregatise special. Am strâns-o în brațe, i-am urat bafta și i-am spus să mă țină la curent, eventual cu un telefon după ce șosea acasă.
Cât despre mine, nu am putut dormi de emoție, știam cât de mult conta proiectul respectiv pentru ea. Într-un târziu m-a sunat și mi-a povestit cum a decurs seara. Toți au urmărit-o cu atenție și a reușit să se facă nu numai inteleasa ci și iubita. Toți au întrebat-o la sfârșit de colier, iar ea a spus ca prietena ei cea mai draga i l-a făcut cadou. M-am simțit minunat sa aud asta.
    Recomand cu căldura acest colier tuturor fetelor ce doresc fie sa dea lovitura într-o situație ce tine de o eventuala șansa de reusita în vreo afacere, fie sa i-l ofere celei mai bune prieten în dar, cum am procedat eu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu