joi, 18 februarie 2016

Sejur in Italia                     Italia este unul dintre cele mai importante centre istorice ale Europei. Din aceasta cauza am hotarat sa vizitez Italia in toamna anului 2015. Italia este o tara extreme de vizitata de turisti deoarece aici puteti gasi cele mai importante ruine ale Imperiului Roman. Aici s-a consolidate vechiul Imperiu si din capitala Italiei, Romana, a fost condus de cei mai celebri imparati. Tot in italia a luat nastere arta si aici s-au nascut cele mai cunoscute personalitati ale perioadei trecute: Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti si Galileo Galilei.
                     In Italia am ajuns foarte rapid cu avionul si pretul a fost extreme de accesibil. Prima mea destinatie turistica a fost capitala, Roma. In Aeroportul International din Roma am ajuns dimineata si am avut destul timp ca sa ma cazez la hotel si sa ma intalnesc cu niste prieteni. In Italia locuiesc foarte multi romani si cu siguranta veti intalni persoane de la care puteti afla delatii despre zona si obiectivele turistice. Este bine de stiut ca in Roma sunt cele mai importante obiective turistice si centrul religios al tarii, Vaticanul. Deci, s-ar putea sa petreceti, la fel ca mine, o perioada destul de lunga in Roma.
                   Deoarece am avut destul timp, am hotarat sa fac un tur al orasului cu un autobuz special amenajat. Pentru un tur al orasului am platit 145 de euro. Un pret bun deoarece am reusit sa vad foarte multe zone printre care: Colosseumul, Panteonul din Roma, Forumul Roman etc.
                      Dupa doua zile in care m-am plimbat pe strazile din Roma si am baut cea mai buna cafea, mi-am indreptat atentia spre centrul religios al tarii, Vatican. Acolo puteti ajunge cu un taxi iar biletul pentru intrarea in muzeul din Vatican costa in jur de 15 euro. Aici veti putea vedea cele mai impresionante cladiri din lumea crestinismului: Bazilica Sfantul Petru din Roma si statuia acestuia. Muzeele Vaticane sunt foarte bogate. Aici puteti vedea obiecte care au apartinul conducatorilor Bisericii Catolice. Tot in Vaticani puteti vedea celebra Capela Sixtina, una dintre cele mai importante cladiri din Europa. Aceasta a fost pictata de Michelagelo iar picturile va vor impresiona. Am vazut chiar o persoana care a plans.
                   La finalul calatoriei am plecat din Roma spre Bucuresti foarte fericit datorita peisajului de neuitat. M-am convins de ce foarte multa lume vrea sa viziteze Italia. Aici este, probabi, unul dintre cele mai bogate marci ale trecutului glorios al Imperiului Roman. Ma voi intoarce in Italia in viitor, probabil ma intelept si mai pregatit pentru a vedea si restul tinutului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu