sâmbătă, 11 iunie 2016

Ce este GPL-ul si cum se pot monta instalatii gpl pe masini?Ce este GPL-ul?
Acesta este un tip de combustibil special, care reprezinta o alternativa grozava la carburantul traditional, benzina si motorina, insa cu toate ca acest sistem este tot mai performant de la o zi la alta, de multe ori este evitat de catre soferi. Unii sunt de parere ca GPL-ul nu promite siguranta in trafic, insa aceasta mentalitate a fost formata imediat dupa revolutie, cand pe cateva Dacii au fost montate asemenea sisteme in conditii improprii, astfel ca au explodat.

Dar de atunci conditiile s-au imbunatatit, iar instalatiile se efectueaza doar in service-uri acreditate de Registrul Auto Roman. In plus, pentru evitarea tragediilor, se folosesc niste rezervoare speciale, care au o grosime mult mai mare decat a rezervoarelor de benzina sau Diesel.

Instalatii GPL pentru masini – avantaje

Cei mai multi soferi opteaza pentru acest sistem intrucat aduce numeroase economii, chiar si de pana la 50% in fiecare luna, in functie de numarul de km parcursi, motiv pentru care GPL-ul este popular in randul taximetristilor. In plus, uleiul motorului este mai curat pe toata durata utilizarii sale datorita faptului ca rezidurile aparute in urma arderii sunt reduse la jumatate decat in cazul benzinei. Cu toate ca GPL-ul consuma putin mai mult decat benzina, cu pana 10%, adica daca consumul obisnuit este de 9%, in cazul GPL-ului va urca pana la 10%, tariful pentru acest carburant este la jumatate de pret.

Asadar, o asemenea investitie incepe de la 500 de euro, iar tariful poate creste in functie de marca si modelul masinii, insa cele mai multe dintre cazuri acest pret se amortizeaza inca din primul an, daca se parcurg circa 11.000 de km.

Instalatii GPL pentru masini – dezavantaje

Un dezavantaj este faptul ca se reduce spatiul portbagajului, insa acest aspect nu este important pentru proprietarii de autoturisme break, iar o solutie o reprezinta instalarea sistemului in locul rotii de rezerva. De asemenea, in unele cazuri se poate sesiza o scadere a puterii motorului, insa intr-un procent scazut, de pana la 5%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu